Cum devin specialist SEO – prezentare Lumea SEO PPC

-- Scris de

Man of SEO - A resource-filled guide for becoming an SEO Specialist

Primea mea prezentare SEO a avut loc în cadrul ediției #81 a evenimentului lunar Lumea SEO PPC pe data de 25 septembrie 2013. Tema întâlnirii a fost “Cum devii specialist în SEO și PPC? Cum te poți dezvolta?”, unde am vorbit despre ce cunoștințe am acumulat pe parcursul anilor pentru a deveni un specialist SEO.

Prezentare


În prima parte am vorbit despre principalele abilități pe care trebuie să lei ai ca persoană care lucrează în această industrie:

 • Partea tehnică te ajută cu pasul inițial pe care îl faci când ai un client sau un site nou de optimizat. Aici vorbim despre factorii on-page care țin de SEO, de la tag-urile HTML din head pana la mark-up-ul pentru date structurate, despre partea de research, indiferent că este vorba de competitori sau de cuvintele cheie pentru campanii viitoare, și despre partea de analiză a datelor.
 • Partea creativă te ajută cu pasul imediat următor, și anume identificarea audienței site-ului respectiv, planificarea unei strategii de conținut, de la descrierea unui produs sau serviciu la articole care pot crește încrederea în acel brand, și optimizarea acestui conținut pentru a-ți aduce rezultatele de care ai nevoie.
 • A treia parte este cea de marketing și relații publice, parte care este ignorată de multe ori de cei care practică SEO. Aceasta folosește conținutul din partea creativa cu scopul de promovare, outreach către sursele care îl pot susține mai departe, si utilizarea platformelor de Social Media pentru a amplifica aceste rezultate

În a doua parte a prezentării am oferit 44 de resurse, articole și ghiduri SEO selectate din lista mea de bookmark-uri care m-au ajutat să învăț toate aspectele legate de industria SEO. Acestea sunt împarțite pe cele trei categorii de mai sus împreună cu o categorie specifică pentru informațiile de bază.

Resurse

Poți găsi toate resursele fie in slide-urile prezentării.

Opțional, poți face download la lista de bookmark-uri pe care o poți apoi importa in majoritatea browserelor (dezarhivează fișierul .html): Man-of-SEO-Bookmarks.zip

8 comentarii la “Cum devin specialist SEO – prezentare Lumea SEO PPC”

 1. ciprian

  Salut Mihai, felicitari pentru prezentare, ai aplicat pentru unul sau mai multe planuri de seo din Romania toate aceste tehnici?

  Reply
 2. Alex

  salut Mihai

  cand este urmatorul eveniment “Lumea SEO PPC”?as dori sa particip si eu :)

  Mersi

  Reply
 3. 4dm1n

  Salut, foarte fain articolul, util si unic. Merita sa incerci sa convingi un admin/sau proprietar de site ca are nevoie de seo ? Sau e mai bine sa treci la urmatorul posibil client?

  Reply

Leave a Reply